<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=627284085362894&ev=PageView&noscript=1" />
 (Foto/Photo)

Velkommen tilbake i 2023!

Årets arrangement er nå gjennomført. Tusen takk til alle som tok turen innom. 

2023

Dato kommer senere


 (Foto/Photo)

Billettsalg ikke tilgjengelig enda

På Fluefiskedagene kan du oppleve et innholdsrikt program. Dagene fylt med aktiviteter som passer for familien, nybegynneren og de fortapte nerder. Et bredt spekter av aktiviteter, stands og et variert programinnhold med gode faglige innslag, skal sørge for at det er noe for alle. Fluebindetorg med mer enn 20 fluebindere, foredrag, kastedemoer, bruktsalg, insektlære og kurs/workshops er noe av det som kommer på programmet.

De nordiske jakt- og fiskedagene 2019 arrangeres 8.–11. august. (Foto/Photo)

Rekruttering er et stikkord og vi har mange aktiviteter for barn disse dagene. «Fiskesti» med praktiske oppgaver, lære om fisken og dens byttedyr, fluebinding, fluekasting og tegneverksted er noen av aktivitetene barna kan delta på.


Ole fisker med flue i fiskedammen på Prestøya under De nordiske jakt- og fiskedager 2017 på Norsk skogmuseum. Pappa Tore Rydgren instruerer. De nordiske jakt- og fiskedagene. Jakt og fiskedagene. Jakt og fiskedager. Arrangementer. Barn. Fisking. Fiske. (Foto/Photo)
 (Foto/Photo)

Bruktmarked

Koieinteriør, antakelig fotografert i andre halvdel av 1920-åra. Koia var en laftekonstruksjon, oppført av rundtømmer med meddrag, og med husmose som isolasjon i medfarene.  Huset hadde åstak, med undertak av bord. Dette fotografiet er tatt mot den indre gavlveggen, der det var oppsatt køyesenger, antakelig snekret på stedet. Foran sengene, til venstre i forgrunnen, sto det et spisebord med krakker på hver side. På langveggen, ved venstre bildekant, var det et par små hyller. Mellom disse og køyesenga hang det en del klær. Oppunder røstet hang det et par ryggsekker, og i underkøya til venstre lå det også en sekk. Foran på køyesenga hang det et futteral som kan ha vært for et kamera.

Fotografiet er tatt i forbindelse med undersøkelser forstkandidat Johan Sønnik Andersen gjorde i Hedmark, Oppland og Nord-Trøndelag i andre halvdel av 1920-åra. Observasjonene og refleksjonene hans ble utgitt under tittelen «Undersøkelse av skogshytter og skogsarbeidernes levevilkår» i 1932. 

Norsk Skogmuseum har overtatt en del av de fotografiske negativene fra Sønnik Andersens undersøkelser i Hedmark, Oppland og Nord-Trøndelag. Noen få av disse er brukt som illustrasjoner i det nevnte heftet. De er imidlertid – antakelig for å sikre involverte skogeiere og skogsarbeidere en viss anonymitet – svært knapt tekstet fra opphavsmannens side. Dette har naturligvis også fått konsekvenser for hvordan Norsk Skogmuseum kan registrere motivene i sin fotodatabase. (Foto/Photo)

Overnatting

Fra fluefiskedagene ved Norsk Skogmuseum 3. -4. mai 2014. Fotografiet er tatt fra uteområdet sør for museumsbygningen, der Tore Litleré Rydgren demonstrerte ulike kasteteknikker i en provisorisk dam. Fluefiskedagene er et årvisst arrangement på Skogmuseet som er orientert mot sportsfiskere i alle aldere, og med aktiviteter både i sentralhallen, i auditoriet og på uteområdet. (Foto/Photo)

Om fluefiskedagene

Ønsker du å være utstiller?

Ta kontakt: stein.tore.andersen@annomuseum.no

Velkommen tilbake til Fluefiskedagene 2023