<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=627284085362894&ev=PageView&noscript=1" />
Koieinteriør, antakelig fotografert i andre halvdel av 1920-åra. Koia var en laftekonstruksjon, oppført av rundtømmer med meddrag, og med husmose som isolasjon i medfarene.  Huset hadde åstak, med undertak av bord. Dette fotografiet er tatt mot den indre gavlveggen, der det var oppsatt køyesenger, antakelig snekret på stedet. Foran sengene, til venstre i forgrunnen, sto det et spisebord med krakker på hver side. På langveggen, ved venstre bildekant, var det et par små hyller. Mellom disse og køyesenga hang det en del klær. Oppunder røstet hang det et par ryggsekker, og i underkøya til venstre lå det også en sekk. Foran på køyesenga hang det et futteral som kan ha vært for et kamera.

Fotografiet er tatt i forbindelse med undersøkelser forstkandidat Johan Sønnik Andersen gjorde i Hedmark, Oppland og Nord-Trøndelag i andre halvdel av 1920-åra. Observasjonene og refleksjonene hans ble utgitt under tittelen «Undersøkelse av skogshytter og skogsarbeidernes levevilkår» i 1932. 

Norsk Skogmuseum har overtatt en del av de fotografiske negativene fra Sønnik Andersens undersøkelser i Hedmark, Oppland og Nord-Trøndelag. Noen få av disse er brukt som illustrasjoner i det nevnte heftet. De er imidlertid – antakelig for å sikre involverte skogeiere og skogsarbeidere en viss anonymitet – svært knapt tekstet fra opphavsmannens side. Dette har naturligvis også fått konsekvenser for hvordan Norsk Skogmuseum kan registrere motivene i sin fotodatabase. (Foto/Photo)

Overnatting i Elverum og omegn

Hoteller

Thon Partner Elgstuable kåret til Norges beste hotell av hotels.com-brukerne i 2015. Hotellet er absolutt verdt et besøk for deg som liker moderne omgivelser, god mat og service med det lille ekstra.

Thon Partner Hotel Central har fått en helt ny framtoning etter  en omfattende renovering. Fine lyse gjesterom,  et godt mattilbud og en sentral beliggenhet.

Camping

Elverum Camping er idyllisk plassert langs Glommas bredd, og ligger rett ved museet. Dette er et populært alternativ for deg som ønsker å leie hytte, eller somsker plass til vogn/bobil/telt.  

Visit Innlandet

Hos Visit Innlandet finner du mer detaljert informasjon om de ulike overnattingsmulighetene i nærområdet, inkl. hytter/leiligheter til leie og vandrerhjem. 

Zelda, 4 mnd gammel dropplet dunker. Harehund. Jakthund. Hund. Fra valpeshowet under De nordiske jakt- og fiskedager 2017 på Norsk skogmuseum. Eier: Tommy S. Kjeverud. De nordiske jakt- og fiskedagene. Jakt og fiskedagene. Jakt og fiskedager. Arrangementer. Valpeshow på Prestøya. Valp. Valper. Hundeutstilling. Utstilling av hunder. (Foto/Photo)