«Ulvetider»

En ny utstilling om konflikter rundt ulv i Norge.

Ulv er en art som setter sterke følelser i sving. I utstillingen «Ulvetider» har Anno Norsk skogmuseum jobbet på en helt ny måte der vi bruker dialog som verktøy. Målet for utstillingen er å skape innsikt og refleksjon, som igjen kan gi grobunn for dialog.

  • Utstillingen «Ulvetider» på Norsk skogmuseum
    Baard Næss

Utstillingen setter fokus på konflikter rundt ulv i Norge og hva som har ledet fram til situasjonen i dag. Du møter mennesker som lever i ulvesonen som forteller om sine opplevelser og du kan lære om dagens forvaltning, forskning og få kunnskap om ulven som art. 

Utstillingen Ulvetider ble åpnet på Norsk skogmuseum torsdag 26. april.

Norsk skogmuseum ønsker å bidra til å forstå meningsmotstanderne bedre og vil selv være en arena der gode diskusjoner kan oppstå. Gjennom utstillingen ønsker vi å legge til rette for en konstruktiv utvikling av en fastlåst situasjon. Museet bygger på konfliktdempende metoder utviklet av Nansen Fredssenter. Hovedmålgruppen for utstillingen er ungdom i alderen 15–18 år, men vi ønsker å nå et bredt publikum og tror mange vil ha glede og nytte av å se utstillingen.

Utstillingen er blant annet støttet av Fritt ord, Miljødirektoratet og Anno - Museene i Hedmark.

Program for åpningen 26. april

Programmet foregår i sentralhallen på Norsk skogmuseum kl 13 - ca kl 1400.
  • Velkomst ved prosjektleder Elisabet Løvold
  • Tale ved avdelingsdirektør Stig Hoseth
  • Tale ved prost Sevat Lappegard
  • Steinar Bryn leder dialog mellom Thomas Cottis og Halvor Sveen
  • Tale ved Brage Fosse, elev ved Elverum videregående skole
  • Steinar Bryn foretar offisiell åpning av utstillingen

Forfriskninger. Videovisninger i sentralhallen. Utstillingen er åpen for publikum!

Steinar Bryn fra Nansen fredssenter

Steinar Bryn, seniorrådgiver fra Nansen Fredssenter, åpner utstillingen "Ulvetider" 26. april. De siste 20 årene har han jobbet med dialogarbeid på Balkan. Han holder også forelesninger og jobber med dialogens rolle i konflikthåndtering i Norge.

Foto: peace.no

Halvor Sveen fra Farmen

Halvor Sveen er en norsk bonde, lokalpolitiker (Ap) og realitydeltaker fra Østerdalen. Han vant Farmen på TV2 2017. Sveen er svært aktiv i den norske ulvepolitikken, og har blant annet vært deltager i Debatten på NRK1. Han er også kommunestyrerepresentant for AP i Rendalen kommune. (Kilde: Wikipedia)

Foto: Espen Solli, TV2

Thomas Cottis, Naturvernforbundet

Thomas Cottis er klimaaktivist, gårdbruker, høgskolelektor, SV-politiker og forfatter av bøker om selvhjelp og økologisk landbruk. Cottis er leder av Naturvernforbundet i Hedmark. (Kilde: Wikipedia)

Foto: privat