Hopp til hovedinnhold

Tid for skog

Utstillingen «Tid for skog» viser hvordan skogen har utviklet seg, og hvordan skogens ressurser har formet landets skogbruk, arbeidsliv og skogindustri. Utover 1900-tallet gjorde mekaniseringen sitt inntog i skogbruket, og utstillingen forteller om hvordan muskelkraft ble erstattet med motorkraft i skogen.

Sagbrukskai ved Meisingset i Tingvoll kommune i Møre og Romsdal.  I forgrunnen på dette fotografiet ligger det en del oppstablet trelast, og ved kaia bakenfor skimtes et par skøyter som antakelig skulle lastes.  Sentralt i forgrunnen ser vi en bane for ei tralle, som antakelig ble brukt for å transportere planker og bord fra sagbruket til kaia.  Da dette fotografiet ble tatt var det en vel velkledde menn som gikk på banelegemet.  Fotografiet er tatt under utferd med styret og representantskap et i Det norske Skogselskap og representanter for Møre skogselskap sommeren 1938.

Utstillingen forteller historien om det norske skogbrukets historie. Du får vite hvordan skogen i Norge har utviklet seg siden siste istid, og at dagens barskoger spiller en stor rolle for verdens økologiske balanse. 


  • Mann som kjører tømmerlass med hest. Mye snø
    1/1
    Arbeid i skogen. Kåre Østerhaug i Lundsberget i Trysil 1977. OT. Ljøstad/ Norsk Skogmuseum