Hopp til hovedinnhold

Festspillutstillingen "Gjensyn" med Bjørn Ransve

Utstillingen vises i perioden 5. august til 24. september

Det er en ære å ønske velkommen til Festspillutstillingen 2023 på Anno Norsk skogmuseum med en av Norges aller ypperste kunstnere;
BJØRN RANSVE

Utstillingen «Gjensyn» med grafikk åpnet i galleriet lørdag 5. august kl. 14.00.

Kunstneren var til stede på åpningen og det var musikalsk innslag ved musiker fra Ungdomssymfonikerne. Kultursjef i Elverum, Line Margrethe Rustad, åpnet utstillingen.

 • Grafikken viser et abstrakt landskap der det er antydning til en rund form i himmelen. Grafikken er i svart-hvitt.
  Grafikk av Bjørn Ransve. Bjørn Ransve

Det er en svært stor begivenhet når en av Norges fremste og mest markante billedkunstnere gjennom de siste femti år gjester Elverum og Norsk skogmuseum. Bjørn Ransve har en lang merittliste som strekker seg fra 1960-tallet og fram til i dag. Han er en av få kunstnere som har opplevde en retrospektiv utstilling som fylte hele Museet for samtidsmuseet i Oslo. I 2022 hadde han en stor separatutstilling på Haugar kunstmuseum i Tønsberg som ble åpnet av Dronning Sonja. Bilder av Ransve er å finne i alle norske sentrale kunstsamlinger.

Bjørn Ransve er uforutsigbar og nyskapende og prøver stadig ut nye retninger, ideer og teknikker i sin kunst. Gjennom årtiene har han vekslet mellom ulike formspråk, teknikker og uttrykk, men likevel har han et særpreg i alt han lager og en gjenkjennbar stilsignatur. Et hovedtema motivmessig er liv og død, som konfronteres på et symbolsk nivå. Han framstiller ofte levende og døde dyr og mennesker - og kontraster mellom lys og mørke. Abstraksjon og figurasjon går gjerne over i hverandre og han er kjent for sine geometriske former. Han er håndverksmessige svært dyktig, har en unik evne som formgiver og et skarpt blikk for komposisjoner med spenning mellom ulike former og farger i flaten. Ransve er også en av våre aller fremste grafikere. Til tross for sin lange karriere, jobber han fortsatt med stor skaperkraft og evne til fornyelse, og han har vært særlig produktiv senere år.

Vi er svært stolte over å presentere denne utstillingen på Norsk skogmuseum. Utstillingen blir stående til og med 24. september.​

 • To hestelignende figurer ligger med hodene over hverandre slik at de ser ut som en fjellformasjon i et landskap. Motivet er i svart/hvitt.
  1/2
  To dyr stadie 1. Bjørn Ransve Bjørn Ransve / Fotograf: Øystein Thorvaldsen
 • Abstrakt grafikk av Bjørn Ransve. Det kan se ut som en gul rift på en mørk bakgrunn.
  2/2
  Mykt bilde, variant 1 Bjørn Ransve
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2