Praktisk info

Her finner du svar på det du lurer på i forbindelse med ditt besøk på Norsk skogmuseum.

Adkomst

Norsk skogmuseum ligger med nærhet til Elverum sentrum. Gang- og sykkelvei langs elva fører deg til museet fra alle kanter av byen. Du benytter deg av samme billett på både Glomdalsmuseet og Norsk skogmuseum. Kommer du inn via Glomdalsmuseet er det kun 10 minutters gange gjennom vakre friluftsområder over til oss. 

Parkering

Hos oss parkerer du gratis. Utenfor museet finner du store parkeringsområder, med kort gangavstand til museet. 

Åpningstider og priser

Norsk skogmuseum har åpent alle dager fra kl. 10 - 16. 

Vi selger både enkeltbilletter, familiebilletter, sommerkort og årskort. 

Se vår prisliste her

Butikk og bespisning

På Norsk skogmuseum har vi en innholdsrik museumsbutikk med kvalitetsvarer og gaver til store og små. I resepsjonen kan du også kjøpe kioskvarer, is og drikke.

På spisestedet Forstmann som ligger i museumsbygget kan du nyte alt fra kaffe og kaker til lunsj og middag. 

Toaletter og andre fasiliteter

Vi har gode toalettfasiliteter i alle etasjer. I underetasjen finner du i tillegg stellerom og garderobe. Vi låner også ut rullestol, rullator og barnevogn ved behov (begrenset antall). 

Uteområdet

Vi har et stort friluftsmuseum der barn og voksne kan boltre seg fritt blant kulturminner og aktivitetsområder. Her kan barna leke i Bekkeverkstedet, fiske i Barnas fiskedam og leke i trygge og innholdsrike omgivelser.  I perioden 15. mai – 15. september må du løse billett for å få adgang til friluftsmuseet i åpningstiden.

Bevegelseshemmede

Norsk skogmuseum er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er rullestolvei til inngangspartiet og innendørs er det god plass til hjelpemidler som rullestol eller rullator. Det er også heis mellom etasjene. Utendørs har vi brede gangveier som gjør det lett tilgjengelig for alle.  

Smittevern Covid-19

Vi følger alle smittervernsråd fra Folkehelseinstituttet, og de lokale retningslinjer som til en hver tid gjelder. Har du spørsmål, ta kontakt med vårt resepsjonspersonell.