Praktisk info

Her kan du finne det du lurer på i forbindelse med ditt besøk på Norsk skogmuseum.

Adkomst

Norsk skogmuseum ligger med nær Elverum sentrum. Gang- og sykkelvei langs elva fører deg til museet fra alle kanter av byen. Det er felles billett å¨ Glomdalsmuseet og Norsk skogmuseum. Kommer du inn via Glomdalsmuseet er det kun 10 minutters gange gjennom vakre friluftsområder over til oss. Se kart nederst på denne siden.

Parkering

Hos oss parkerer du gratis. Utenfor museet finner du store parkeringsområder, med kort gangavstand til museet. 

Vi har tilrettelagt for bobiltømming i museets åpningstid på sommersesongen. Nøkkel og informasjon får du i resepsjonen. Pris 100 kr. 

Åpningstider og priser

Norsk skogmuseum har åpent alle dager fra kl. 10 - 16. 

Vi selger både enkeltbilletter, familiebilletter, sommerkort og årskort. 

Se vår prisliste her

Miljøfyrtårn

Museet er sertifisert miljøfyrtårn. Du finner kildesortering stasjoner både innendørs og utendørs.  

Butikk

På Norsk skogmuseum har vi en innholdsrik museumsbutikk med kvalitetsvarer og gaver til store og små. I resepsjonen kan du også kjøpe kioskvarer, is og drikke.

Bespisning

Spisestedet Forstmann som ligger i museumsbygget kan du nyte alt fra kaffe og kaker til lunsj og middag. 

Det er også lov til å ha med medbrakt mat som kan nytes utendørs eller ved tilrettelagt spiseplass i underetasjen. ​

Det er forbudt med åpen ild på museets område. Grilling kan gjerne skje, men da kun på anlagte grillplasser på fastland. All grilling på Prestøya er forbudt.  

Toaletter og andre fasiliteter

Vi har gode toalettfasiliteter i alle etasjer. I underetasjen finner du i tillegg stellerom og garderobe. Vi låner også ut rullestol, rullator og barnevogn ved behov (begrenset antall). 

Uteområdet

Vi har et stort friluftsmuseum der barn og voksne kan boltre seg fritt blant kulturminner og aktivitetsområder. Her kan barna leke i Bekkeverkstedet, fiske i Barnas fiskedam og leke i trygge og innholdsrike omgivelser. Det er lov å ha med hund på museets uteområde. Vennligst hold hunden i bånd, og bruk hundepose om nødvendig. Hunden kan føres igjennom resepsjonsområdet.  

I perioden 15. mai – 15. september må du løse billett for å få adgang til friluftsmuseet i åpningstiden. Fra 16. september til 14. mai er det fri tilgang til museets uteområde hele døgnet, men vi tar forbehold om at portene kan bli stengt ved større arrangementer på Norsk skogmuseum eller Glomdalsmuseet. 

Vi gjør oppmerksom på at porten ved hengebrua mellom Skogmuseet og Glomdalsmuseet blir stengt kl. 21.00 hver kveld. 

Bevegelseshemmede

Norsk skogmuseum er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er rullestolvei til inngangspartiet og innendørs er det god plass til hjelpemidler som rullestol eller rullator. Det er også heis mellom etasjene. Utendørs har vi brede gangveier som gjør det lett tilgjengelig for alle.  

Turistinformasjonen

Vi er turistinformasjonen for ELverum-Regionen.  

Her får du informasjon om overnattingsmuligheter, aktiviteter og severdigheter, gratis brosjyrer og bykart.

Smittevern Covid-19

Vi følger alle smittervernsråd fra Folkehelseinstituttet, og de lokale retningslinjer som til en hver tid gjelder. Har du spørsmål, ta kontakt med vårt resepsjonspersonell.