Hopp til hovedinnhold

Naturen våkner

Vårens forunderlige eventyr med livet som vender tilbake etter vinteren. Vi tar med barna på leit etter våren i museets nærmiljø og i museets utstillinger. Vi lytter til fuglesang og ser etter trekkfugler. Vi snakker om nytt liv i hi og reir. Vi leter etter plantevekst og blomster. Hele tiden med øye for det som skjer. Ingen dag blir helt lik. En spennende naturdag for barnehagens eldste og grunnskolen!

Målgruppe: Kan tilpasses fra barnehagens eldste og opp til 5. trinn.

Dato:  23. - 29. april 2025. 

Varighet: kl. 10.00 – 13.00

Pris: kr 60,- per elev, skoleavtaler gjelder


I april er våren her for fullt. Snøen smelter og vårblomster som blåveis, hvitveis og hestehov dukker opp. I skog og hage hører vi "tusen" stemmer fra vårfuglers sang og spill. Nytt liv ser dagens lys i reir og hi. Det er vårens forunderlige eventyr vi ønsker å formidle denne dagen med et innblikk i både økologi og biologi.

Vi finner våren! vandring ute hvor vi leiter, finner og definerer vårtegn som planter, smådyr, fugler og sportegn. Alt vi finner har en historie og faglig forankring. Henge opp fuglekasse inngår. Dyr og fugler om våren! omvisning i museets. Film og bilder; samtale om årstider og mange av vårens fenomener. 

Matpakka kan nytes inne eller ute. Husk at temadagen foregår også ute. Klær etter vær!

For ytterligere informasjon kontakt oss på e-post:  skole@annomuseum.no,  eller på telefon 480 73 511.

Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 2