Hopp til hovedinnhold

Velkommen til bokbad med gitar: Levi Henriksen

Tirsdag 12. mars kl. 18.00 inviterer vi til bokbad med Levi Henriksen! Det blir også solokonsert.

  • 1/1

Levi Henriksen (født 15. mai 1964 på Kongsvinger) er en norsk forfatter, musiker og tidligere journalist i Østlendingen og Glåmdalen. Henriksen debuterte på Gyldendal i 2002 med novellesamlingen Feber. Det store gjennombruddet kom i 2004 med romanen Snø vil falle over snø som har falt. Den høstet meget gode kritikker, og Henriksen ble tildelt Bokhandlerprisen samme år. Henriksen er kjent for å legge handlingen i sine noveller og romaner til den fiktive bygda Skogli, hvor han skildrer bygdefolkets liv på godt og vondt.

Levis forfedre holdt til i Sørskogbygda, og tilfeldigheter avgjorde at Levi ikke vokste opp der. Dette er sentralt i boka HER HOS DE LEVENDE, som er en av titlene Levi vil snakke om på bokbadet. Boka har farens historie som bakgrunn, og handler om huset som Hermann Henriksen bygde med sine egne hender, som er solgt og skal rives. Hermann som i alle år arbeidet i skogen, han som hoppet lengst av alle på ski. Og som da han var unggutt la planer om å drepe stefaren sin. Hvem var han egentlig?

HARPESANG handler om de De Syngende Søsken Thorsen, og mannen som forsøker å være deres manager. "Varig gåsehud ... et aldeles herlig romanprosjekt." skrev Geir Vestad i Hamar Arbeiderblad. "Han mytologiserer de mest lurvete miljøene i Kongsvinger-traktene, gjør dem like mystisk betagende som hans skittenrealistiske amerikanske forbilder har gjort overfor sine hjemtrakter.» skrev Ole Jacob Hoel i Adresseavisen.

SOM VI FORLATER VÅRE SKYLDNERE, er Levis nyeste bok. Den handler om begjær og utroskap. Enok og Seth er to brødre fra Skogli som utfyller hverandre på alle områder og er så nære som brødre kan være gjennom hele oppveksten. De deler interesser og har raushet når ting lykkes for den andre. Men hva med når den ene forelsker seg i den andres kjæreste? Forvent deg det uventede. 

Levi har også med seg gitaren, og byr på musikalske sidesprang under bokbadet.

Dørene åpner 17.00.

Programmet på scenen starter 18.00.

Dato: Tirsdag 12. mars

Bokbader: Stig Hoseth

I samarbeid med Gyldendal forlag, Vigmostad & Bjørke og Kongsvinger museum

Gratis inngang med årskort. Billettpris kr 150,- Billetten inkluderer ett glass vin/øl/mineralvann. Aldersgrense 18 år.

BARSKE GLÆDER er navnet på Norsk skogmuseum sine bokbad. Vi byr på godt faglig innhold, noe godt i glasset og litt å bite i. BARSKE GLÆDER - og andre temaer fra et liv under åpen himmel er skrevet av Peter Wessel Zapffe. Vi har fått låne tittelen til våre arrangement. Det barske representerer også mot, evne og vilje til å gjøre noe annerledes. Og det barske handler om kontakten med naturen. Gleden ved den gode samtale og det å treffe andre er like viktig.