<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=627284085362894&ev=PageView&noscript=1" />

Festspillutstillingen 2018 «Naturlige refleksjoner» av Terje Risberg

Frem til 28. oktober stiller vi ut grafikk med Terje Risberg, og 20. september inviterer vi til samtlae med kunstneren i galleriet.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Terje Risberg – en mester i grafikk

I år er vi så heldige å ha Terje Risberg som festspillkunstner på Norsk skogmuseum. Han har røtter i Risberget på Finnskogen og har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet i forhold til naturen. Hans kunst kan på mange måter oppleves som nasjonalromantisk. Han viser oss en natur som er storslått og mektig, men som også kan være sårbar. Bildene har et drømmeaktig slør og framstår med stillhet og ro.

Terje Risberg er en av mesterne innen grafikk i Europa. Han er en kunstner som behersker de mest krevende prosessene innen dyptrykksfaget. De håndgrafiske metodene han benytter gir karakter til hvert enkelt trykk. 

Terje Risberg har deltatt i de fleste viktige sammenhenger i det norske kunstnerlivet. Han er representert med arbeider i Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd og Oslo kommunes kunstsamlinger. I tillegg har han stilt ut separat og kollektivt i anerkjente utstillingssteder i Danmark, Tyskland, Island og Svalbard.

Utstillingen er åpen hver dag frem til 28. oktober og det er fri inngang til galleriet.