<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=627284085362894&ev=PageView&noscript=1" />

Kunstutstilling «Stille landskap i uroens tid» av Eva Harr

I perioden 3. november til 14. januar stiller vi ut grafikk med Eva Harr i galleriet.

Åpningsarrangement lørdag 3. november kl. 14.00

Under åpningsarrangementet kan du møte kunstneren. Det vil også være et musikalsk innslag på flygel ved Oda Drevland Tømmerberg og det blir servert lette forfriskninger. Velkommen!

  • "Huset ved havet", grafikk (Foto/Photo)
    1/1
    "Huset ved havet", grafikk

En kunstner med tilhørighet i et landskap

Eva Harr skildrer tilstander og stemninger, lys og mørke i sine bilder. Hun er født i Harstad og det nordlige landskapet er hennes viktigste inspirasjonskilde. Førti år i Oslo har skapt en bevissthet rundt egen kulturtilhørighet. Det er mye «hjemlengsel», minner og erindringer i bildene og de formidler noe om tilhørighet. Gamle hus er et viktig motiv i hennes billedverden og hun skildrer dem som portretter av trygge hjem. Eva Harr skildrer også indre landskap fylt av symboler og detaljer, lys og mørke, meditasjoner, stille øyeblikk og poesi. Helt siden begynnelsen av sitt kunstnerskap, har hun fokusert på disse temaene. Hun har en personlige signatur og er opptatt av naturens viktige plass i vår felles identifikasjon. Det er spesielt viktig nå når naturen er truet av klimaets forandringer.

Eva Harr er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Kunstverk av henne er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd og Nord Norsk Kunstmuseum. Siden 2007 har hun hatt en permanent samling malerier på Reine Kultursenter i «Galleri Eva Harr».

Eva Harr har bl.a. hatt separatutstillinger på Petter Dass museet, Bodø kunstforening og Kunstnerforbundet i Oslo, og hun deltatt på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen og utstilling i Kunstnernes hus med flere. Hun har også hatt utstillinger sammen med sine to kunstnerbrødre Jan og Karl Erik Harr ved flere anledninger.

  • "Over jorden", grafikk (Foto/Photo)
    1/1
    "Over jorden", grafikk