<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=627284085362894&ev=PageView&noscript=1" />

Fotoutstillingen "She Hunts" av Ingerid Jordal

Utstillingen vises i perioden 11. august - 26. novenber 2022

  • Bilde fra "She Hunts" (Foto/Photo)
    1/1
    Bilde fra "She Hunts" Ingerid Jordal

"For nokre år sidan såg eg eit fotografi av ei venninne på Facebook. Ho stod breibeint over ein svær reinsbukk ho nett hadde skote. Vêret såg surt ut, vinden rota til håret hennar og litt blod var sølt utover jakka hennar. Ho hadde eit fast grep rundt geviret til bukken og eit breitt smil i ansiktet. Ho var høggravid. Dette fotografiet utfordra mi førestilling om kvinner og identitet. Derfor byrja eg å undersøka kva det vil seie å vera ein kvinneleg jeger."

She Hunts er en dokumentarisk utforsking av jaktkultur, kjønnsroller og representasjon i norsk utmark. Liv og død er grunnlaget for prosjektet. Fotografiet Ingerid så av den gravide jegeren som nettopp hadde tatt et liv, poengterte en kontrast hun selv ikke visste om fra før. Dette har hun hatt som ledetråd underveis i arbeidet. Hun har jobbet bevisst med å utforske det feminine uttrykket mot det "brutale" aspektet ved jakt, og forsøke å skape fotografi som har denne dualiteten i seg. 

Målet er å utfordre forestillinger og oppfatninger av hva en jeger er, og utvide rommet for hvem som bruker utmarka, og hvordan de gjør det. Den stereotypiske oppfatninga om at "menn jakter, kvinner plukker bær" (problematisert i Aase Kristine Lundberg sindoktoravhandling i 2017) lever i beste velgåande, selv om tallet på kvinnelige jegere har økt kraftig de siste tiåra.

Utstillingsåpning 11. august kl. 14.00