<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=627284085362894&ev=PageView&noscript=1" />

Forskningsveggen "Hvordan vet vi det?"

Fra 27. januar 2021 presenterer vi nye forskningsprosjekter på skjermer i utstillingen TRÅKK

  • Forskningsveggen i TRÅKK (Foto/Photo)
    1/1
    Forskningsveggen i TRÅKK Elisabet Løvold

På forskningsveggen presenteres ny forskning innen skog, vilt og natur og publikum gis innblikk i forskningens metoder og resultater.

Forskningsprosjekter tilrettelegges og populariseres som nettutstillinger rettet mot ungdom. Disse presenteres på tre touchskjermer, med mulighet for å søke informasjon. Strukturen veksler mellom tekst og bilder, samt et forenklet språk for økt forståelse av et bredt publikum.

«Skogbranner forteller en historie»

Den første stasjonen viser nettutstillingen «Skogbranner forteller en historie». Tidligere NMBU-stipendiat Ylva-li Blanck og NIBIO-forskerne Jørund Rolstad og Ken Olaf Storaunet har jobbet med et forskningsprosjekt om skogbranner. Ved å studere årringer fra brannskadde furutrær har de fått kunnskap om en 700 år lang historie om menneskets bruk av skogen – om klima og skogbrann.

Vårt mål videre er å presentere stadig nye prosjekter, slik at forskningsveggen hele tiden inneholder nytt og spennende stoff. 

  • Bildet viser forskning på brent tre (Foto/Photo)
    1/1
    Bildet viser forskning på brent tre Lars Sandved Dalen, NIBIO

Forskningsveggen ligger også tilgjengelig online!