Fluefiskedagene 2019

Lørdag 4. og søndag 5. mai arrangeres Fluefiskedagene på Norsk skogmuseum, Elverum, for tiende året på rad. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk skogmuseum og NJFF-Hedmark.

  • Roy Peistorpet demonstrerer fluefisketeknikker for publikum i Elveparken under De nordiske jakt- og fiskedager 2014.
    Roy Peistorpet demonstrerer fluefisketeknikker for publikum i Elveparken under De nordiske jakt- og fiskedager 2014. Bård Løken/ Norsk Skogmuseum

FLUEFISKEDAGENE 2019

4. – 5. mai på Norsk Skogmuseum, Elverum

Lørdag 4. og søndag 5. mai 2019 arrangeres Fluefiskedagene på Norsk Skogmuseum, Elverum for tiende året på rad. Med på laget er NJFF – Hedmark.

Vi har et mer innholdsrikt program enn noen gang, og dagene vil fylles med aktiviteter som passer for både familien, nybegynneren og de fortapte nerder. Et bredt spekter av aktiviteter, stands og et variert programinnhold med gode faglige innslag, skal sørge for at det er noe for alle. Fluebindetorg med hele 20 fluebindere, foredrag, kastedemoer, bruktsalg, insektlære og kurs/workshops står på programmet.

Rekruttering er et stikkord og vi vil ha mange aktiviteter for barn disse dagene. «Fiskesti» med praktiske oppgaver, lære om fisken og dens byttedyr, fluebinding, fluekasting og tegneverksted er noen av aktivitetene barna kan delta på.

Vinn en fluestang

Turskolen.no arrangerer kastekonkurranser hvor du kan vinne fluefiskeutstyr for 15.000,-

Du kan oppleve håndverk i særklasse, da vi får besøk av dyktige stangbyggere som viser frem sine kunster. Vi får også besøk av en håvmaker Ulrik Oldberg fra Sverige.

Ute og inne er det stands med mye flott utstyr. Stonefly, Jan Sakshaug Sport, Nordic Outdoor, Turskolen, HJFF og Enger Lie Outdoor stiller med stands.

Smakebiter fra årets program:

Ørretjakt i Montana – foredrag ved Stefan Larsson.

Workshop med Bjørnar Skjevdal hvor du kan lære om hans fiske og fluer.

Kastedemo - Jan Sakshaug og Guro Ravlo Sakshaug (13 år), – «Enkle vannkast med kort klump». Hun setter en slags rekord, unge Guro, når entrer arenaen for fluekasedemonstrasjoner i helga. 13 år og jente – det er ikke helt dagligdags.

Bruktmarked
Her kan du gratis selge brukt fiske- og friluftsutstyr. Ta med deg den gamle stanga eller primusen og få den omsatt i klingende mynt, eller se om du kan gjøre et kupp og få deg "nytt" utstyr til en rimelig penge.

For mer info ta gjerne kontakt!

  • Vulgata
    1/1
    Døgnflua vulgata sammen med en fiskeflueimitasjon Bård Løken

Vanlig inngangsbillett og årskort gjelder.