Flommer.no

Lær om de store flommene i Norge og hvordan vi har beskyttet oss mot flom igjennom tiden. Nettstedet flommer.no gir en variert og lærerik reise langs noen av Norges elver.


Gå til nettstedet flommer.no


Skoleelver og undervisning

Flommer.no er laget for å være et bidrag til prosjektarbeid og undervisning. Nettstedet er beregnet for skoleelver på 5-7 trinn, men elever på høyere årstrinn og andre interesserte vil også ha gleden av materialet på siden. 

Flommer.no er et samarbeid mellom Norges vassdrags- og energidirektorat og Norsk skogmuseum. 

  • Flom
    Nedstrøms Klokkerfossen under 95 flommen i Glomma OT. Ljøstad/Norsk Skogmuseum

Innholdet presenteres gjennom filmer, historiefortellinger, bildeserier, animasjoner og spennende oppgaver og artikler. Nettstedet fokuserer på flom, natur, historie og kultur til de utvalgte vassdragene. Lær om alt fra Storofsens herjinger på Østlandet til stengselfiske i Tana. 

Slik er nettstedet bygd opp

Kartet på forsiden viser vei til vassdragene. For hvert vassdrag er det en egen startside med mye spennende materiale om flom, historie, natur og kultur. I tillegg er det ulike oppgaver som elevene kan prøve seg på og en artikkelsamling under «Vil du vite mer». Du finner også en «Idebank for lærere» med stor variasjon i oppgaver til bruk i undervisningen.