<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=627284085362894&ev=PageView&noscript=1" />

Første klasse ut

Elevene fra 6. trinn på Frydenlund skole var svært begeistret etter å ha vært "prøvekaniner" i Skogmuseets nye utstilling, Det fantastiske treet.

 • Lill Agnethe Beck (fra venstre), Amal Jamal, Huda Sharif og Kristine Sokac fra 6. trinn på Frydenlund skole forteller at de lærte mye om fotosyntesen, til tross for at de bare var på et relativt kort besøk i Det fantastiske treet. Foto: Stine S. Skjæret, Anno museum (Foto/Photo)
  1/1
  Lill Agnethe Beck (fra venstre), Amal Jamal, Huda Sharif og Kristine Sokac fra 6. trinn på Frydenlund skole forteller at de lærte mye om fotosyntesen, til tross for at de bare var på et relativt kort besøk i Det fantastiske treet. Foto: Stine S. Skjæret, Anno museum

Mindre en et døgn etter at Kronprinsen lot seg imponere over den spektakulære utstillingen, var 6.klassingene fra Frydenlund skole i Elverum de aller første skoleelevene som fikk oppleve Det fantastiske treet. Til ære for NRK Norge Rundt, som skulle lage reportasje om utstillingen, fikk elevene en bonus-naturfagtime med fotosyntesen på planen.

Utstillingen, som er helt unik i verdenssammenheng, imponerte 6.-klassingene like mye som Kronprinsen.

- Treet var kjempekult da det skiftet farge, men jeg syntes det var litt skummelt da meitemarken beveget seg under bakken, forteller Huda Sharif.

- Vi lærte at et tre faktisk har like mange "greiner" under jorden som over, sier Kristine Sokac, som har besøkt museet mange ganger under byggeprosessen, og vært nysgjerrig på hvordan det skulle bli. 

- Det ble enda finere enn jeg hadde trodd, utbryter hun til intens nikking fra klassevenninnene.

 • Elever fra Frydelund skole vises rundt i utstillingen "Det fantastiske treet". (Foto/Photo)
  1/1
  August Lilleaas Sætre (fra venstre) forteller klassekompis Christian Henrik Romie Bjørnstad og prosjektleder Ida Kristine Teien om cellenkjernen han holder i hånden. Foto: Stine S. Skjæret, Anno museum

- Skikkelig gøy!

- Jeg lærte masse om fotosyntesen. Det var skikkelig gøy at treet faktisk skiftet farge. Fancy! sier Christian Henrik Romie Bjørnstad.

Prosjektleder Ida Kristine Teien synes det er artig at utstillingen begeistrer elevene.

- Vi ønsker at Det fantastiske treet skal gjøre det gøy å lære om fotosyntesen og treet, og at opplevelsen og interaksjonen skal tilføre læringen en ny dimensjon, sier hun.

Det fantastiske treet vil inngå i et bredere tilbud i Naturskolen, som er Norsk Skogmuseums samling av pedagogiske tilbud til barnehager og skoler.

- Undervisningsoppleggene på Det fantastiske treet vil primært være rettet mot læringsmålene på ungdomsskole og videregående, men 

 • Frydenlund skole 5 (Foto/Photo)
  1/1
  6. trinn ved Frydenlund skole i Elverum var de første elevene som fikk oppleve Det fantastiske treet. Foto: Stine S. Skjæret, Anno museum