Dogrun på museets område

Opplev De nordiske jakt- og fiskedagene sammen med din firbeinte venn!

  • Vom Dogrun alle deltakere
    1/1
    Deltakere på Dogrun under De nordiske jakt- og fiskedagene Bård Løken/Norsk skogmuseum

Torsdag avholdt Vom og Hundemat det første av i alt fire Dogruns som arrangeres på Norsk skogmuseum under De nordiske jakt- og fiskedagene. Rundt femti spreke hunder med eiere deltok i løpet. Deltakerne følger en 2,5 kilometer lang løype som strekker seg fra Elveparken på Norsk skogmuseum, over brua til Prestøya, videre over en hengebru til Glomgalsmuseet, og tilbake til Elveparken. Det er ikke tidtaking på løpet, ettersom det er mye folk og man skal over smale bruer.Løypa er ikke veldig utfordrende og passer derfor også godt for barn.   

Til og med Jegertvillingene tar turen innom De nordiske jakt- og fiskedagene i helgen for å kaste glans over arrangementet. Og kanskje de til og med deltar på Dogrun? Dessuten kommer den verdenskjente hundekjøreren Robert Sørlie til å besøke Vom og Hundemat sin stand på museet.  

Blant årets deltakere var Linda Huseby og hennes fire år gamle storpuddel Alma. De tok en rolig tur i det fine været ute på museumsområdet. 

- Vi gikk litt og jogget litt. Det viktigste var at Alma fikk være sammen med så mange andre hunder på en gang, sier Linda Huseby.

Nettopp sosialisering er en veldig viktig del av Dogrun. I tillegg gir det mestringsfølelse for både hund og eier. Her kan man ta turen i sitt eget tempo, alt etter hva som passer for hund eller eier. Alma storkoste seg i løypa og fikk en masse nye inntrykk. Blant annet er hengebrua alltid spennende å gå over.

- Dogrun, og Jakt- og fiskedagene generelt, er supert for sosialisering av hund. Alma kommer til å sove godt i natt! sier Huseby. 

  • Linda og Alma på Dogrun 2017
    1/1
    Linda og storpuddelen Alma deltok på årets Dogrun. Bård Løken/Norsk skogmuseum

Dogrun starter kl. 16.00 hver dag gjennom Jakt- og fiskedagene og koster kr 190,-. Man får t-skjorte og startnummer og er med i trekningen av premier etter løpet. 

Vom og Hundemat holder Dogrun også andre steder i Norge. Du kan lese mer på deres hjemmeside