No. 0360 på Elverumsutstillingen

Elverumsutstillingen er den aller største jakthundutstillingen i Norge. Den arrangeres årlig i forbindelse med De nordiske jakt- og fiskedagene, og over 600 utstillingshunder er ventet til arrangementet i helga. Vi har tatt en prat med Cecilie Klaveness som er nykommer med kleiner münsterländeren Cæsar.

 • (Foto/Photo)
  1/1

Hvem er du?
- Cecilie Klaveness. Jeg er fra Jessheim. Av interesser så er jeg både landskapsarkitekt, veldig hageinteressert og et friluftsmenneske. Det var ikke før jeg fikk min tredje kleiner münsterländer at jeg ble skikkelig utstillingsinteressert.

Hva er din rolle på De nordiske jakt- og fiskedagene?
- Jeg stiller ut hunden min Cæsar i åpen klasse på Elverumsutstillingen. Det er tredje gangen jeg stiller ut Cæsar.  

Hvorfor deltar du på Elverumsutstillingen?
- Det var oppdretter Ellen Hilde Bergli som anbefalte meg å reise hit. Ellen er også her, og hun stiller med sin hund i brukshundklassen. Det fine med denne utstillingen er at en kan gå rundt på jakt- og fiskedagene samtidig. Her kan du handle og se mye artig.

 • Det kan være en krevende å vise en hund på utstilling. Hundemiljøet er avhengig av engasjerte mennesker som hjelper til. Oppdretter Ellen Hilde Bergli er en god mentor for Cecilie Klaveness og hunden Cæsar. Foto: Bård Løken /Anno museum (Foto/Photo)
  1/1
  Det kan være en krevende å vise en hund på utstilling. Hundemiljøet er avhengig av engasjerte mennesker som hjelper til. Oppdretter Ellen Hilde Bergli er en god mentor for Cecilie Klaveness og hunden Cæsar. Foto: Bård Løken /Anno museum

Hva engasjerer deg?
- Miljøsaken! Vi har dårlig tid, og det kreves at vi handler nå!

Hva foretrekker du? Friluftsliv, jakt eller fiske? 
Vanlig friluftsliv er det man gjør mest. Jakta er en viktig del av friluftslivet.

Telt eller hytte?
Hytte, utbryter Cecilie. Absolutt! Mannen har vært mange år i militæret, og de foretrekker komforten hytta gir.


 • (Foto/Photo)
  1/1