Landet innafor

Velkommen til åpning av festspillutstillingen 2016 på Norsk Skogmuseum lørdag 6. august kl. 14.00: Ståle Blæsterdalen.
«Landet innafor». Tresnitt. Det blir musikalsk innslag ved Jessica Kabirat og Fraser Keddie fra Ungdomssymfonikerne. Kultursjef i Elverum, Line Margrethe Rustad, åpner utstillingen. Kunstneren vil være til stede. Utstillingen vises i perioden 6. 8. – 9. 10.

I motivene til Ståle Blæsterdalen føyes det indre landskap sammen med det ytre gjenkjennbare. Han ønsker å formidle noe av naturens upolerte direkthet og de usynlige sammenhengene i tilværelsen. Bildene presenterer ofte mennesker og dyr slik de har tilpasset seg og vært avhengig av naturen gjennom tusener av år.

Tittelen «Landet innafor» er tenkt som bindeledd mellom den fysiske geografiske natur og videre over i fantasiens åpne landskap. Tanker ligger under og vibrere som resonansen i et instrument. Det usette anes instinktivt under det synlige ytre.

Blæsterdalen arbeider iden grafiske teknikken tresnitt med markante former som framstår som tilnærmetstiliserte tegn.

Ståle Blæsterdalen er født 1951 i Atnadalen i Folldal og bor og arbeider på Tretten. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo. Blæsterdalen har deltatt på en lang rekke separat og kollektivutstillinger, bl.a. i Trondheim Kunstmuseum, Kunsthallen Lysekil i Sverige og i Kunstnerforbundet. Han har deltatt på kollektivutstillinger og biennaler både i Norge, Danmark, Japan, India og England, og deltatt på Høstutstillingen 18 ganger. Ståle Blæsterdalen er representert i Nasjonalgalleriet, Samtidsmusseet, Norsk Kulturråd, Nord Norsk Kunstmuseum, Riksgalleriet, British Museum, Lillehammer Kunstmuseum og Nordisk Konstsentrum i Finland.

Siste utstillingsdag på Norsk Skogmuseum er 9. oktober.

  • Nordveggen (Foto/Photo)
    "Nordveggen" fra utstillingen "Landet innafor" ved Ståle Blæsterdalen