Andre tilbud på Norsk skogmuseum

Norsk skogmuseum kan skreddersy egne omvisninger og aktiviteter gjennom hele året. Kanskje klassen ønsker en feltdag med fokus på spor og sportegn etter rovdyr, eller temaomvisninger i utstillingene? Matkultur fra utmarka med varmrøyking av fisk eller kokegrop kan være et annet alternativ.

Vi skreddersyr pedagogiske opplegg på forespørsel. Pris etter avtale.

Utforsk museet på egenhånd. Pris kr 40,- pr elev.

Fantastiske utstillinger!

Helt fra åpningen av museet i 1971 har Norsk skogmuseum vært kjent for sine flotte utstillinger med skog, jakt og fiske som tema. De siste drøye ti årene er alle utstillinger bygget nye. Her er det en unik mulighet til å fordype seg. Vi anbefaler å benytte seg av en våre formidlere. De har faglig utdanning og lang erfaring med å gjøre et tema levende og interessant uansett alder og bakgrunn. Bestill en times rundtur i hele museet eller et dypdykk inn i en av våre temaer og få et lærerikt og flott minne som varer lenge. 

Det er selvfølgelig også mulighet for at læreren kan kjøre eget opplegg for sin klasse i våre flotte og inspirerende omgivelser.


Her kan du finne ut mer om våre flotte utstillinger

Mat og matkultur på museet

Gjennom skiftende tider har folk utviklet metoder for tilberedning av mat med skogen som energikilde for varme og smak. For grupper kan vi i sommerhalvåret tilby varmrøyking av ørret og røye og/ eller lammelår eller laks i kokegrop. Det kan være fullt måltid eller en smakebit. Kan gjerne kombineres med en omvisning i museets matutstilling "Med naturen på menyen". Ta kontakt for informasjon eller bestilling.  

  • Besøkende spiser røkt fisk på Sølensjøtunet under Jakt- og Fiskedagene 2014
    Besøkende spiser røkt fisk på Sølensjøtunet under Jakt- og Fiskedagene 2014 Bård Løken/ Norsk Skogmuseum
  • Liv Burud serverer flesk og motti på Sølensjøtunet under De nordiske jakt- og fiskedager 2015.
    Liv Burud serverer flesk og motti på Sølensjøtunet under De nordiske jakt- og fiskedager 2015. Bård Løken/ Norsk Skogmuseum

Flesk og motti kan være et annet alternativ - eller kanskje noe godt fra grillen?