<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=627284085362894&ev=PageView&noscript=1" />

Andre tilbud på Norsk skogmuseum

Norsk skogmuseum kan skreddersy egne omvisninger og aktiviteter gjennom hele året. Kanskje klassen ønsker en feltdag med fokus på spor og sportegn etter rovdyr, eller temaomvisninger i utstillingene? Matkultur fra utmarka med varmrøyking av fisk eller kokegrop kan være et annet alternativ.

Fantastiske utstillinger!

Helt fra åpningen av museet i 1971 har Norsk skogmuseum vært kjent for sine flotte utstillinger med skog, jakt og fiske som tema. De siste drøye ti årene er mange av utstillingene bygget nye. Her er det en unik mulighet til å fordype seg. Vi anbefaler å benytte seg av en våre formidlere. De har faglig utdanning og lang erfaring med å gjøre et tema levende og interessant uansett alder og bakgrunn. Bestill en times rundtur i hele museet eller et dypdykk inn i en av våre temaer og få et lærerikt og flott minne som varer lenge. 

Det er selvfølgelig også mulighet for at læreren kan kjøre eget opplegg for sin klasse i våre flotte og inspirerende omgivelser.

Abbor (Perca fluvialis), fotografert i akvariet ved Norsk skogmuseum i Elverum.  Dette er en fiskeart som forekommer i ferskvann, av og til også i brakkvann, i Europa og Asia.  Denne arten har to ryggfinner, og ryggfinnen har kraftige piggstråler. Den har vanligvis 5–6 mørke tverrbånd på kroppssiden, gulaktige brystfinner og rødlige bukfinner. Abborens farge varierer ellers noe etter miljøet den lever i.

Norsk Skogbruksmuseums akvarium ble åpnet i 1979, da under navnet "Fra fjell til fjære".  Navnet henspilte på en ambisjon om å vise fisk i ulike biotoper, fra kalde næringsfattige høyfjellsjøer, via bekker, skogstjern og lavlandssjøer til brakkvann og saltvann.  Fra starten av hadde akvariet ti store og tre små kar.  Dette fotografiet er fra det karet som viser fiskearter som ofte finnes i skogtjern. (Foto/Photo)

Pedagogiske opplegg på forespørsel

Vi skreddersyr pedagogiske opplegg på forespørsel. Pris etter avtale.

Utforsk museet på egenhånd:
Barnehagebarn kr 40,- per barn
Grunnskole kr 50,- per elev
Videregående kr 60,- per elev

Sjekk om din skole har en skoleavtale med oss!

For omvisning kommer kr 600,- per time per guide i tillegg.

grønn portal i TRÅKK (Foto/Photo)
Lise Cats Myhre underviser ei ungdomsskoleklasse i utstillingen «Det fantastiske treet». (Foto/Photo)

Kontakt oss her for forespørsel og påmelding!