<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=627284085362894&ev=PageView&noscript=1" />
Plukking av kantareller 2010 (Foto/Photo)

Høst på

Norsk skogmuseum

Treskulpturen som er det sentrale elementet i Norsk Skogmuseums utstilling «Det fantastiske treet», fotografert i ferdigstillingsfasen i desember 2015. Utstillingen er plassert i atriet som ligger sentralt i den delen av museumsbygningen som ble reist tidlig i 1990-åra.  Her – under et pyramideformet glasstak – har kunstneren Kevin Iris med god bistand fra Geir Roger Børresen og Kjell Arne Grøtbekklien reist en cirka 7,5 meter høy treskulptur med jernkjerne, men med påviklete aluminiumrør med fiberoptiske kabler.  Treet skal brukes til å formidle trærnes biologi, med transport av vann og mineraler fra bakken og oppover, og fotosynteseprodukter fra bladene og nedover.  Designeren Nick Stevens har produsert blader og blomster av «intelligent metall», som skal kunne skifte farge og åpne og lukke seg, slik slike plantedeler i naturen gjør i takt med vekslende lysimpulser.  Nederst til høyre i bildeflata ser vi en glassvegg foran et av galleriene i utstillingsrommet.  Denne veggen er formet som et lysende tverresnitt av cellestrukturen i et blad. (Foto/Photo)

Hva kan jeg oppleve på museet?

 (Foto/Photo)
Bueskyting under Skog og Vann på Norsk Skogmuseum 9/6 2016 (Foto/Photo)

Naturskolen

Lær mer om våre tilbud til barnehager og skoler

Fløtersjef Gotmar Sletengen ved Ringlidammen, Julussa i Elverum. (Foto/Photo)

Nyhet

Barske GLÆDER

Trivelig møteplass og bokbad med godt faglig innhold

Fisking ved fiskedammen på Prestøya under De nordiske jakt- og fiskedager 2018 på Norsk skogmuseum. Fluefiske. Instruktør Tore L. Rydgren håver en ørret for Nikolai Papadopoulos. (Foto/Photo)

TAKK FOR BESØKET

De nordiske jakt- og fiskedagene 2022

Velkommen tilbake 10. - 13. august 2023

 (Foto/Photo)

Smakfulle måltid med Glommautsikt

Spisestedet Forstmann

 (Foto/Photo)

Konferanse eller selskap?

Se våre flotte lokaler! 
Maten leveres av spisestedet Forstmann

Våpen fra 1500-tallet (Foto/Photo)

Våre samlinger

Søk etter gjenstander og foto på Digitalt museum