Lyst til å lære nålebinding?

Husflidskonsulenten i Hedmark og Hedmark Husflidslag arrangerer nålebindingskurs med Anno-Katja som kurslærer. Kurset vil bli avholdt under De nordiske jakt- og fiskedager på Håndverkstorget den 10. august.

Katja Kålheim (kjent fra NRK-serien ANNO) er kurslærer i dette gamle håndverket som utføres kun ved hjelp av tråd, en nål og et par flittige hender. 

Faktisk har flittige hender utøvet dette historiske håndverket i flere tusen år! I løpet av 1600- og 1700-tallet fikk derimot strikking gradvis fotfeste, og fortrengte nålebindingen, som nesten holdt på å dø helt ut. I dag er nålebinding igjen i ferd med å bli et populært håndverk. 

Til nålebinding bruker man en flat nål av bein eller tre, og garn av ull. En nålebinder ved å lage en løkke og drar nål og tråd gjennom. Knuten som blir dannet blir ikke strammet, men danner den neste løkken. Noen mener nålebinding gir et mer slitesterkt resultat enn strikking, men er noe mer tidkrevende.

Kurset varer i 8 timer, og man lærer både grunnleggende teknikk, samt å lage sine egne nåler. Kurset arrangeres av Hedmark Husflidslag, og gjennomføres på Håndverkstorget under «De Nordiske Jakt- og Fiskedager 2017» på Norsk Skogmuseum i Elverum. 


Praktisk informasjon

Dato: 10. august 2017
Klokkeslett: 10-18
Sted: Håndverkstorget, Norsk Skogmuseum
Pris: 600,- for medlemmer i Norges Husflidslag, 800,- for ikke-medlemmer. 
Påmelding: Husflidskonsulenten i Hedmark
Tlf. 48248284
E-post hedmark@husflid.no

  • Nalebinding.Kristiansandmuseet.FotoLasseEriksson_004.jpg
    1/1