Fluefiskedagene 2017

Lørdag 6. og søndag 7. mai 2017 arrangeres Fluefiskedagene på Norsk Skogmuseum, Elverum for sjette året på rad. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Skogmuseum og NJFF-Hedmark.

  • Tore Litlerè Rydgren demonstrerer fluefisketeknikker for publikum i Elveparken under De nordiske jakt- og fiskedager 2015.
    Tore Litlerè Rydgren demonstrerer fluefisketeknikker for publikum i Elveparken under De nordiske jakt- og fiskedager 2015. Bård Løken/ Norsk Skogmuseum

Dagene er fylt med aktiviteter som passer for både nybegynnere og fortapte nerder. Et bredt spekter av aktiviteter, stands og et variert programinnhold med gode faglige innslag, skal sørge for at det er noe for alle. Fluebindertorg med over 20 dyktige og anerkjente bindere fra inn- og utland, foredrag, kastedemoer, bruktsalg, insektlære, stangbygging og kurs/workshops står også på programmet.

Nytt av året er at du kan melde deg på workshop og få instruksjon av noen av verdens beste fluebindere.

Rekruttering er et stikkord og vi vil ha mange aktiviteter for barn disse dagene! «Fiskesti» med praktiske oppgaver, lær om fisk, fluebinding, insektlære, fluekasting og tegneverksted er noen av aktivitetene barna kan delta på.

Du kan komme å oppleve håndverk i særklasse, -vi får besøk av mange dyktige stangbyggere (både splitcane og glass), håvmakere og andre som lager vakkert fiskeutstyr i lær og treverk.

Det blir bruktmarked – her kan du gratis selge brukt fiske og friluftsutstyr. Ta med deg den gamle stanga eller primusen og få den omsatt i klingende mynt, eller se om du kan gjøre et kupp og få deg «nytt» utstyr til en rimelig penge! Du kan gjerne levere inn utstyr på Skogmuseet i forkant av arrangementet også.

Flere av de store forhandlerne av fluefiskeutstyr stiller på stands, så du kan handle det som trengs før sesongen.

Velkommen til Fluefiskedagene!