Andre tilbud på Norsk Skogmuseum

Norsk Skogmuseum kan skreddersy egne omvisninger og aktiviteter gjennom hele året. Her kan nevnes arkitektur og snøkunst, feltdager med rovdyr, sommerskole for barn i samarbeid med forskerfabrikken. Temaomvisninger i utstillingene. Matkultur fra utmarka med varmrøyking av fisk og/ eller kokegrop. Fauna og flora ute på museumsområdet. Fuglesangtur, april - mai.

Fantastiske utstillinger!

Helt fra åpningen av museet i  1971 har Norsk Skogmuseum vært kjent for sine flotte utstillinger med skog, jakt og fiske som tema. De siste drøye ti årene er alle utstillinger bygget nye. Her er det en unik mulighet til å fordype seg. Vi anbefaler å benytte seg av en våre formidlere. De har faglig utdanning og lang erfaring med å gjøre et tema levende og interessant uansett alder og bakgrunn. Bestill en times rundtur i hele museet eller et dypdykk inn i en av våre temaer og få et lærerikt og flott minne som varer lenge.

Arkitektur og snøkunst

I januar februar, når snøen forhåpentligvis ligger dyp. Har vi et flott opplegg inne og ute med arkitektur og snøkunst. Inne gjennomgår vi konstruksjonprinsipper av bygninger og brukonstruksjoner hvor elevene blir en del av hvordan konstruksjonen blir til. Ute i snøen jobber elevene i grupper på store snøkuber med en gitt oppgave. Her er begreper som kunst og design sentrale. Dagen passer best for ungdomsskole og må bestilles i god tid.  Opplegget krever museumsformidler fra oss.    

  • Arkitekturverksted i sentralhallen under temadagen arkitektur og snøkunst 28/1 2014
    Arkitekturverksted med elever fra 6. klasse på Frydenlund barneskole i Elverum 28/1 2014. Bård Løken/ Norsk Skogmuseum

Mat og matkultur på museet

Gjennom skiftende tider har folk utviklet metoder for tilberedning av mat med skogen som energikilde for varme og smak. For grupper kan vi i sommerhalvåret tilby varmrøyking av ørret og røye og/ eller lammelår eller laks i kokegrop. Det kan være fullt måltid eller en smakebit. Kan gjerne kombineres med en omvisning i museets matutstilling "med naturen på bordet" Ta kontakt for informasjon eller bestilling.  

  • Besøkende spiser røkt fisk på Sølensjøtunet under Jakt- og Fiskedagene 2014
    Besøkende spiser røkt fisk på Sølensjøtunet under Jakt- og Fiskedagene 2014 Bård Løken/ Norsk Skogmuseum
  • Liv Burud serverer flesk og motti på Sølensjøtunet under De nordiske jakt- og fiskedager 2015.
    Liv Burud serverer flesk og motti på Sølensjøtunet under De nordiske jakt- og fiskedager 2015. Bård Løken/ Norsk Skogmuseum

Flesk og motti kan være et annet alternativ - eller kanskje noe godt fra grillen?